Press "Enter" to skip to content

Elämänmuutos: Talosta asuntovaunuun

Me muutettiin asuntovaunuun kesällä 2021. Lähtökohtana oli liian iso omakotitalo, etälapsi, auto, koira ja mielialalääkitys. Hivutettiin jalkaamme luonnon ovenväliin jo muutamaa vuotta aiemmin, kun siirryimme Vantaalta Mäntsälään, mutta Uudenmaan hulina ei ottanut lähteäkseen järjestelmistämme. 

Lopulta iso talo leffahuoneineen muuttui viihdykkeestä rasitteeksi. Vastuu kiinteistöstä alkoi painaa ja maksaa liikaa, kun verkkokalvoilla häämötti tilien pohjat, mutta ei sairauslomien loput. Olomme alkoi olla niin tukala, että yli sadan pesemättömän ikkunapinnan lisäksi meillä oli myös halu tehdä jonkinlainen elämänmuutos. Kun unelmiemme vaunu tuli keväällä 2021 myyntiin, pyyhimme kuolaa pädin pinnalta. Päätös syntyi aamutuimaan ja sanoimme sen melkein yhteen ääneen: Voimme hankkia tuon vaunun vain, jos myymme talon ja muutamme vaunuun asumaan. Sitten me tehtiin niin.

Etualalla punainen unikko, taka-alalla asuntovaunu Kabe Hacienda 880.

Päätös oli vapaaehtoinen, mutta kyllä elämä meitä siihen myös ajoi. Tai olimme ajaneet itse elämäämme siihen. Meidän tunnollisluonteisten suorittajaihmisten aivot olivat menneet rikki työelämän vaatimuksista eikä lyhenemätön asuntolaina ainakaan kirkastanut valoa tunnelin päässä. Oli aika ottaa suunta pois vanhasta ja mennä kohti uutta, joka tuntui tuntemattomuudessaan hyvältä.

Muutto asuntovaunuun ja siinä asuminen on tämän blogin kantava teema – suoraan tai kuvitteellisella sillalla, jota edes aasi ei uskalla kulkea. Kerromme, mitä elämänmuutoksesta on jäänyt käteen ja hampaankoloon, mikä on muuttunut, mistä jutuista emme ole päässeet eroon, mitä kaipaamme ja mistä haaveilemme hiertämättömien alushousujen ja vähälumisten talvien lisäksi.

Tekstien takana – tai faktisesti kyllä edessä, kun miettii, miten päin tietokone on pöydällä – on Nina, joka rakastaa kirjoittamista niin paljon, että Instagram-tili merkkimäärärajoituksineen ei mitenkään riitä tyydyttämään itseilmaisun tarvetta. Vieressä hymähtelee Tomi, jonka tekemiä asennuksia ja ottamia valokuvia tulette näkemään.

Etusivulta ja joka sivun ylälaidasta löydät linkit meidän somekanaviin ja podcastiin. Olisi kiva nähdä sun kurkkaavan myös niitä, mutta aivan huippua on se, että olet täällä kanssamme!

Kartanokaravaanarit,

Nina ja Tomi

Ota seurantaan somet, niin kurkkaat asuntovaunuarkeen ja pääset matkoille mukaan. 😊