Press "Enter" to skip to content

Podcast, kausi 1

Mustavalkoinen kuva asuntovaunusta Kabe Hacienda, vain punainen raita kyljessä on värillinen. Ovi on auki. Kuvassa lukee Podcast 2, Kartanokaravaanarit.

Podcastissa kerrotaan meidän muutosta asuntovaunuun. Kuuntele tuosta alta tai ota seurantaan yleisimmillä podcast-alustoilla. Kun me viitataan Instagramissa oleviin kuviin, ne löytyvät etsimällä tällaisia kuvia meidän tililtä.

f


1. Asunnosta ja tavaroista eroon

Julkaistu 13.5.2022

Omakotitalollinen tavaraa lähti kiertoon, kun päätimme muuttaa asuntovaunuun. Kampetta oli kerätty yli 40 vuotta ja poistoprosessi tuntui saman mittaiselta. Kahvimukien valinnasta voi muodostua muuton suurin haaste, kun ajatus alkaa kiertää kehää.


2. Tulevan kodin eli vaunun valinta

Julkaistu 20.5.2022

Vaunun valinnassa olennaista oli sen soveltuvuus Suomen talveen sekä sen pohjaratkaisu eli huoneet, kalusteet ja niiden järjestys. Hyvä sänky ja tilavat kaapit riittää pitkälle, toki vessaan ja suihkuunkin on kiva joskus päästä. Niin ja tehdä ruokaa.


3. Vaunun varustelu on loputon suo

Julkaistu 27.5.2022

Vaunu pursuaa varusteita ja tekniikkaa, mutta varustevaa´assa on aina mukana mukavuus, tila, paino ja raha. Aurinkopaneelit ja akku lisäävät omavaraisuutta, tiskikone mukavuutta ja vesihuollon tarvetta. Automaattinen kaasupullonvaihtaja ei ole niin automaattinen kuin nimensä lupaa.


4. Koti on asuntovaunussa. Minne lähdetään?

Julkaistu 3.6.2022

Onko koti siellä, mistä saa vettä? Vai siellä, missä voi pestä pyykit? Siellä, minne tulee posti? Ensimmäinen talvi on pulkassa ja siinä oli myös vesikanisterit, kaasupullo sekä vessan kasetti satoja kertoja. Ja olo tuntui tosi tyhmältä joka kerta, kun ei osannut suoraan vastata helppoon kysymykseen eli mikä teidän osoite on.


5. Paljonko asuntovaunussa asuminen maksaa?

Julkaistu 10.6.2022

Tätä on kysytty usein ja nyt me vastataan siihen tyhjentävästi sappinesteitä myöten. Vaunun hankintaan, päivittämiseen ja korjaamiseen on mennyt tsiljoona, mutta itse asumiskulut ovat olleet kohtuullisemmat.


6. Vaunun kanssa liikenteessä

Julkaistu 17.6.2022

Kun on riittävästi kirjaimia ajokortissa, kunnolliset renkaat ja tavarat paikoillaan, kodin kanssa pääsee erilaisiin paikkoihin. Vaikka jumiin.


7. Q & A eli vastauksia teidän kysymyksiin

Julkaistu 1.7.2022

Oliko idea vaunuun muuttamisesta yhteinen? Miten löysitte tontin? Mikä ärsyttää vaunuasumisessa? Onko ikävä entistä? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen tässä jaksossa.


8. Haastattelussa Sanna ja Rallu Fall, jotka miettivät asuntoautoon muuttamista

Julkaistu 8.7.2022

Työ voi tehdä ihmisestä karavaanarin, mutta johtaako se siihen, että karavaanariudesta tulee työ? Sanna ja Rallu pohtivat muuttoa asuntoautoon, koska omakotitalosta on tullut lähinnä huoltorakennus. Siis siinä merkityksessä, että sitä käydään lähinnä huoltamassa.